Pályázatok

Kedvezményezett neve –DevKi Műszaki Fejlesztő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe – DevKi bútorgyártási kapacitás bővítő beruházás II. fázisa

A szerződött projekt összege – 37 152 725 Ft

A szerződött támogatás összege – 11 145 817 Ft

A támogatás mértéke (%-ban) –30 %

A projekt tervezett kezdési dátuma – 2019.06.01.

A projekt tervezett befejezési dátuma – 2021.02.28.

A projekt azonosító száma – GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-01483

 

A projekt tartalmának bemutatása

 

Jelen projekt tartalmának megvalósításával a bútorgyártási kapacitásunkat kívántuk növelni, hiszen ezen eszközök beszerzése a kézi szerszámok mellett egy teljes automatizált folyamatot tett elérhetővé az üzemünkben, amely jelentős kapacitásbővítést eredményezett. Egységnyi idő alatt nagyobb pontossággal és hatékonysággal magasabb termelékenység lett kialakítható. Olyan feladatok ellátását is képesek lettünk végrehajtani, amellyel termelés hatékonyságot, valamint a kapacitás növelést is elértük. A projekttel kapacitás bővítés valósult meg az alábbi tulajdonságokkal:

Format-4 profit H08 CNC megmunkáló központ kifejezetten univerzális alkalmazásokra kifejlesztett, csúcspontosságú és figyelemreméltó termelékenységű, eszköz, amely megoldás a legkülönbözőbb anyagok megmunkálására is, amely a mi technológiánkban nagyon fontos, hiszen dolgozunk bútorlappal, farost lemezzel, MDF lappal, gipszkartonnal, puhafával, műanyaggal. Ezen felül képes direktben autoCAD fájlokból beolvasni a feladatait, amely esetünkben a technológia legfontosabb eleme.

Felder AD 741 Egyengető-vastagoló gyalugép a tömörfa alkatrészek keresztmetszeti méreteinek kialakítására szolgál. A bútorgyártásunk egyik alap eszköze, amellyel a tömörfa méretének és felületének kialakítását értük el.

 Felder KF 700 S Professional Körfűrész-marógép nagy teljes táblás bútorlapok megmunkálásához volt szükséges. 90°–45° között dönthető fűrésszel, nútolás, csapozás és "sliccelés" lehetséges a körfűrésszel, e tulajdonságok a gyártási technológiánk alapjai.

Felder RL 300 Tisztalevegőt kibocsátó elszívó készülék teljes elszívó rendszerrel egyszerre több gép egyidejű elszívását tette lehetővé. Az elszívó berendezésnek köszönhetően tisztalevegőt bocsájt ki a lég filtereknek köszönhetően. Ezen elszívó nélkül a beszerzett eszközöket nem lehetett volna működtetni, garanciájuk nem él, beszerzése szükséges volt.

1 db HELI CPQYD35 homlokvillás targonca az anyagmozgatási kapacitásunk miatt volt fontos, amelyre az eszközök kiszolgálása miatt volt szükség 12,5 KWp névleges teljesítményű inverteres visszatáplálású hálózatba tápláló napelem rendszer: minden eszközünk elektromos árammal működött, amely áramot eddig vásároltuk, így a költségeink csökkentése és a versenyképességünk növelése érdekében szükséges volt a napelemek beszerzése.