Blog

GDi Magyarország Kft. - Farm management platform és szolgáltatáscsomag

2021. 11. 29.

 

 

 

 

A mezőgazdaság digitalizációja hatalmas mennyiségű adatot hoz létre a termelők számára, de ezeket legtöbbször nehéz kezelni.

A tiszta mezőgazdasági adatok nagy szerepet játszanak a gazdaságok termelékenységének (és jövedelmezőségének) maximalizálásában. Természetesen sok más tényező is szerepet játszik, de tiszta adatok nélkül a gazdák végül pontatlan hozamtérképek alapján fognak döntéseket hozni. A mezőgazdasági adatok különösen akkor válnak fontossá, amikor a gazdálkodók megpróbálják tisztán látni a földjeik változékonyságát. Ezzel a tudással felvértezve lépéseket tehetnek az egyes termelékenységi zónák jövedelmezőségének javítása érdekében. Egy nagyon alacsony termőképességű, gazdaságilag nem javítható zóna esetében ez azt jelentheti, hogy kivonják ezeket a hektárokat a termelésből. Egy másik zóna esetében ez a ráfordítások csökkentését jelentheti, ami végső soron nem javítja a terméshozamot. A jó döntések meghozatalához azonban a gazdálkodóknak a rendelkezésre álló legjobb adatokra és egy olyan platformra van szükségük, amely lehetővé teszi az adathalmazok interakcióját, hogy világos és pontos képet kapjanak arról, hogy mi történt valójában az adott terménnyel.

A Farm management platform és szolgáltatáscsomag vállalati erőforrás-tervezési moduláris rendszer egy olyan szolgáltatáscsomaggal párosul, amely a különböző forrásokból folyamatosan feldolgozott adatokat generál a Törzsadat, amelyek felhasználhatók a precíziós gazdálkodásban. A megoldás teljes körű intelligenciát biztosít, hogy a gazdálkodók a lehető legtöbbet hozhassák ki a precíziós gazdálkodásból és a rendelkezésre álló adathalmazokból. A Farm management platform és szolgáltatáscsomag moduljai eszközöket biztosítanak az optimális vagy legjobb döntések meghozatalához a:

  • Törzsadatkezelő modul
  • Termelési folyamatmenedzsment modul
  • Precíziós szántóföldi gazdálkodási modul
  • Adatfelvételező és adatfeldolgozó modul
  • Riporting modul

 

A GDI ESA egy térinformatikai alapú rendszer, amely részben mobiltelefonos adatgyűjtésre ad lehetőséget, valamint részletes információval is szolgál az adott mezőgazdasági területről. Ezzel a rendszerrel egyszerűen lehet bármilyen parcella alapú mezőgazdasági műveletet rögzíteni vagy a helyszínen ellenőrizni.

A Farm management platform és szolgáltatáscsomag segítségével biztosítható a folyamatos napi szintű adatgyűjtés és távérzékelési adatok feldolgozása. Ehhez kapcsolódóan magas színvonalú képzést is nyújtanak a gazdáknak, hogy sikeresen tudjak venni a 21. század kihívásait és kényelmesen tudjak kezelni a platformot.

___________________________________________________

A 2018-1.1.1-MKI-2018-00038 azonosítószámú projekt publikációjaként megjelentetett tartalom.

További információ a termékről a GDi Esnemble for Smart Agriculture ügyfélszolgálatán kérhető.