Blog

Lassan, de biztosan

2015. 10. 10.

 

A 2015 júniusban végre megjelent több Széchenyi 2020 programból finanszírozott pályázati felhívás, amelyek azonban a helytelenül felmért igények és a felhívások igénylőinek tág határok között tartásával lényegében a pályázathatóságuk után nagyjából 1 hónappal (augusztusban) ki is merültek. A benyújtott támogatási igénylések – és már nem pályázatok – bírálata, értékelés sem a felhívásban vállaltak szerint történik. Mi ezeknek az oka?

Bővebben

Rövid egyenleg

2015. 05. 25.

 

A 2014 októberében megjelent és novemberében benyújtott kapacitásbővítést és külpiacra jutást támogató pályázati konstrukciók első eredményei május 11-én lettek nyilvánosak, míg második körben május 21-én hirdettek újabb nyerteseket. Ennek apropóján egy rövid kis egyenleget vonjunk a Széchenyi 2020 programról, amely keretében a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban október óta az első pályázati kiírás jelent meg a napokban.

Bővebben

Termelésre magyar!

2015. 04. 14.

 

A GINOP pályázatok kiírásának menetrendjének megjelenése hozott némi színt a szürkeségbe. A menetrend szerint áprilisban jelennek meg az első pályázatok – egyes kiemelt konstrukciók már márciusban megjelentek – ahogyan azt korábban már lehetett tudni, majd szinte minden hónapra jut majd kiírás a kombinált hitel konstrukcióktól a vissza nem térítendő támogatásoktól a beruházások támogatásán át kutatás-fejlesztés projektekig.

Bővebben

Van is meg nincs is

2015. 03. 19.

 

Rég írtam bejegyzést, aminek az az egyszerű oka, hogy nem láttam relevanciáját, illetve idővel sem álltam túl jól. Az utóbbi most sem jobb, de talán van értelme végre írni, mivel elkezdődtek a barátságos kiszivárogtatások az elképzelésekről és a pályázati ütemtervről, no meg volt egy pályázatokról szóló konferencia, ahol történtek bejelentések és részletesen meg lehetett tudni a semmit…

Bővebben

Történesek

2015. 02. 09.

 

Állóvíz, amiben állunk, élünk továbbra sem jegyezhetünk meg semmi fontosabb történést az elmúlt egy hónapból, amely lényegi elmozdulást jelentene az eddigiektől. Minden hónapban, így januárban is történt egy-egy pályázatok ígéretét rejtő nyilatkozat, a most éppen aktuális céldátumról, amikor elindul a „pályázat dömping”.

Bővebben

Egy éve

2015. 01. 14.

 

2014. január 7. és 2014. január 12. napokon postolt bejegyzéseimben boncolgattam a 2014-2020 időszak pályázati rendszerét és felépítését. Az eltelt 1 év alatt, az akkor leírtakhoz képest annyi változás következett be, hogy megszületett, az akkor még csak tervezett új intézményrendszer. Sajnos más semmi…

Bővebben