Blog

100% támogatás foglalkoztatáshoz

2016. 11. 16.

 

Mindenki figyelmét felhívom egy remek támogatási lehetőségre, a 2016 júliusban megjelent a GINOP 524 16 pályázati felhívás, amely „Gyakornoki program pályakezdők támogatására” vonatkozik. Ezen forrásból lehetőség van 25 évnél fiatalabb alkalmazottak foglalkoztatására és eszközök beszerzésére, valamint a meglévő alkalmazottak bérének támogatására, mint kapcsolattartó 100% támogatás mellett.

 

  GINOP 524 16 | Gyakornoki program pályakezdők támogatására
Pályázók - Mikro kis- és középvállalkozások legalább egy teljes üzleti évvel, legalább 1 fő alkalmazottal, tőkéje nincs a jogszabályi érték alatt, mérlegfőösszege és árbevétele nem kisebb, mint a beruházás összege
Támogató tevékenységek - Gyakornokok foglalkoztatása
- Vállalati gyakornoki kapcsolattartói tevékenység
- Adminisztrációs tevékenység:
- Kötelezően előírt nyilvánosság, tájékoztatás.
- A gyakornoki munkahelyekkialakításához, a munkavégzéshez szükséges eszközök, immateriális javak beszerzése, megfelelő gyakornoki munkafeltételek biztosításához szükséges beszerzések, nfrastrukturális és ingatlan beruházás.
Kötelezettségek - projekt keretében a támogatásból foglalkoztatottak munkaviszonyát a támogatott foglalkoztatási időszakot közvetlenül követően a támogatott foglalkoztatás időtartamának feléig, legalább 4,5 hónapig fenntartja.
Támogatás mértéke A vissza nem térítendő támogatás összege minimum 1,9 millió Ft, maximum 30 millió Ft lehet, intenzitása max 100%.
Benyújtás ideje A pályázatok benyújtása 2016. augusztus 1-től 2018. július 31-ig  lehetséges.