Blog

EPTK V.1.0.

2014. 11. 25.

 

A múlt heti bejegyzésem kiegészítéseként összegyűjtöttem a Széchenyi 2020 pályázati kitöltő programmal kapcsolatos észrevételeket. Más használókkal is egyeztetve megállapítható, hogy az innovatív megoldás csak a látszat, maga a rendszer működése visszalépés a pályázat benyújtás szempontjából.

Bővebben

A „puding” próbája

2014. 11. 13.

 

A korábbi bejegyzésben bemutatott pályázatok és azok benyújtása a tegnapi napon vált valósággá, ezzel visszavonhatatlanul elindult a Széchenyi 2020 program fejlesztési időszaka és ahhoz kapcsolódó pályázati rendszer.

Bővebben

És elindult. De hogy?

2014. 10. 24.

 

A legutóbbi bejegyzésem óta eltelt 1 hónapban megjelentek az első pályázatok a Széchenyi 2020 programban. A korábban kommunikált 2014. október 6. céldátum helyett 2014. október 10-én pénteken tette közzé a Miniszterelnökség azt a 9 megjelenő pályázati felhívást, amely hivatott a Széchenyi 2020 program elindítására. Érdemes sorra venni őket és egy kicsit „szakérteni” a kiírásokat, ahogyan más pályázati szakértők is megtették már az országos médiában.

Bővebben

Na, végre valami!

2014. 09. 25.

 

Szeptember közepén megindult a sajtóhadjárat (linkek lent) több fronton – azonban még nem elég hangosan – a Széchenyi 2020 pályázatok tényleges kiírásáról. Már tudni lehet a céldátumot is az első pályázatok megjelenéséhez 2014. október 6. a beharangozás szerint. Kíváncsian várjuk – az elmúlt hónapok tétlenkedését figyelembe véve – így lesz-e. A korábban már beharangozott információkhoz képest nagy újdonság csak a pontos dátum és a konkrét kiírások.

Bővebben

Változások a múltban és a jövőben

2014. 09. 08.

 

Az augusztus eltelt a várt és hivatalosan is előrevetített nagy pályázati bejelentések nélkül, azonban szeptember elején elindult a munka mind a korábbi támogatási rendszer, mind a Széchenyi 2020 tekintetében. Érdemes követni a palyazat.gov.hu oldalon a hivatalos változásokat a régi pályázatok és a napi sajtót az új kiírások ügyeiben.

Bővebben

A nyár sem unalmas

2014. 08. 05.

 

Sokan a szabadságokat töltik, vagy készülnek tölteni a tengerparton, a Balatonon a hegyekben, vagy távoli tájakon, nyár van, ráadásul augusztus, ilyenkor „a fű sem nő” pestiesen kijelenthetjük. Ennek ellenére is vannak fejlemények, történések, események, határidők, amelyekre érdemes figyelni.

Bővebben

GINOP: Jelenleg ami biztos, hogy még semmi sem biztos

2014. 07. 10.

 

A fejlesztések előtt álló vállalkozások nagy többsége feszülten várja a Széchenyi 2020 program pályázatait, egyelőre még várni kell és a felkészülésé a főszerep. Biztossá vált, hogy október közepén valóban elindulhatnak az új kiírások. Az Operatív Programok benyújtása megtörtént, azok Bizottság általi elfogadására egyelőre várunk.

Bővebben

Minden működik!

2014. 06. 13.

 

Úgy tűnik, június közepére talán sikerült átállítani mindent és mindenkit az új „eljárás rendszerben”. Elindultak – 2-3 hónap után – a kifizetések, vannak még ki nem hirdetett pályázati eredmények, sőt megújult az Egységes Monitoring Információs Rendszer (EMIR) pályázói tájékoztató felület is, amelyen most már teljesen elektronikusan, papír mentesen lehet elszámolásokat, beszámolókat benyújtani. Mindezek tetejében jött a bejelentés, október 24. napja az új céldátum a Széchenyi 2020 program pályázatainak megjelenésére.

Bővebben

Felfüggesztés? Leállás? Vagy mi?

2014. 05. 14.

 

Újabb, az egyszerű pályázónak és polgárnak érthetetlen hírek és események történnek a „pályázati világban”, amelyet szerintem senki nem kommunikál megfelelően, érthetően, hihetően. Ez vonatkozik a sajtóorgánumokra –hiszen nem értenek hozzá – a megkérdezett szakértőkre és a döntéshozókra egyaránt.

Bővebben

Széchenyi 2020 hírei

2014. 03. 28.

 

Az el sem indult Széchenyi 2020 programmal kapcsolatosan jelennek meg hírek folyamatosan a médiában, amelyeket egy picit összerendeztem annak, akit érdekel röviden, a lényeg. A hírek leginkább a Brüsszelbe elküldött partnerségi megállapodásról és Operatív Programokról szóltak, valamint az intézmény rendszer átalakításának következő lépcsőiről.

Bővebben