Blog

Informatika következik

2016. 11. 23.

 

Az elmúlt hónapokban fel lehetett jegyezni néhány fontosabb történést, eseményt, amely talán a jövő évi beruházási terveket segíti. Több tervezet jelent meg társadalmi egyeztetésre még szeptemberben-októberben, többek között a GINOP 121 és 122 eszközbeszerzésre vonatkozó konstrukciók. Illetve megjelentek az első kombinált - hitelt és támogatást – tartalmazó felhívások, amelyek az informatikai, energetikai, építési, beruházási fejlesztések finanszírozására szolgálnak. 

 

Jelen bejegyzésben a megjelent informatikai felhívást mutatjuk be röviden, mire lesz jó, ha megjelenik végre. Fontos tudnivaló, a támogatást igénylőnek és a beszerzett szoftver szállítójának is rendelkeznie kell egy "GINOP 3.2.1 Digitálisan Felkészült Vállalkozás" minősítéssel, amelyet itt lehet igényelni:

http://www.vallalkozzdigitalisan.hu/index.html

 

 

GINOP 322 16 | Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatása

Pályázók

- Mikro kis- és középvállalkozások legalább egy teljes üzleti évvel, legalább 2 fő alkalmazottal, kevésbé fejlettnek minősülő régióban székhellyel, fiókteleppel vagy telephellyel rendelkeznek és ott legalább 1 fő állandó foglalkoztatottat alkalmaznak vagy alkalmazni fognak legkésőbb a projektmegvalósítás befejezéséig

Támogató tevékenységek

Két célterületre lehet együttesen vagy külön-külön támogatási kérelmet benyújtani:
- Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések támogatása - on-premise vagy in house módon, vagyis vállalkozáson belül történt üzleti IKT rendszer, illetve alkalmazás bevezetés (helyben telepített saját szoftver)
- Felhőalapú (IaaS, PaaS, SaaS) és egyéb online vállalati szolgáltatások, megoldások terjesztése és bevezetése a kkv-k körében

Kötelezettségek

- Üzemi eredmény növekedése,

- Elektronikus értékesítésből származó éves nettó árbevétel növekedése

- A bevezetett vállalati folyamatmenedzsment és e-kereskedelmi modulok, felhőalapú online üzleti szolgáltatások száma

Támogatás mértéke

A vissza nem térítendő támogatás összege minimum 1 millió Ft, maximum 24 millió Ft lehet, ha mind a két célterületet egyaránt érintő támogatási kérelemről van szó, intenzitása max 40%.

A helyben telepített saját szoftver célterületet érintő résztámogatási kérelem esetén a maximális támogatás 16 millió Ft. A felhőalapú szolgáltatások bevezetése célterületet érintő résztámogatási kérelem esetén a maximális támogatás 8 millió Ft.