Blog

Meglévő források 2020

2020. 02. 28.

 

A Széchenyi 2020 program 2014-2020 közötti időszaka lassan a végéhez közelít, ami azt is jelenti, hogy csökkennek azon lehetőségek számai, amelyekben támogatási igénylés nyújtható be. Ugyanakkor a hazai finanszírozásból megvalósítható fejlesztésekre szánt források száma is bővül, ezen konstrukciókban is lehetőség adódik támogatási igénylések benyújtására.

Összegyűjtésre került azon lehetőségek listája, amelyek nyitottak és általunk is érdemesnek tartottak támogatás igénylés benyújtására vállalkozás fejlesztéshez, bővítéshez.

 

 

Irinyi Terv 2020 - az innovatív fejlesztések támogatása

A program célja a magas hozzáadott értékű, nemzetközi piacokon is versenyképes termékek kifejlesztésének és piacra vitelének támogatása, március 4. és 25. között van lehetőség támogatási kérelmeket benyújtani. Támogatás igényelhető:

•          kapacitásbővítésre,

•          új létesítmény létrehozására,

•          termékkínálat bővítésére,

•          termelési folyamatot alapvetően megváltoztató beruházásokra,

•          termékek piacra vitelére,

•          kutatási és fejlesztési tevékenységekre,

•          iparjogvédelemre,

•          energetikai beruházásokra, valamint megújuló energiát használó rendszerek telepítésére.

A támogatás mértéke akár 40%, összeg minimum 50 millió, maximum 400 millió Forint.

 

Széchenyi 2020 - Napelem beszerzés és energetikai korszerűsítés

Elérhető a GINOP-4.1.4-19 Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása című felhívás, amelyben olyan tevékenységek önállóan támogathatóak, amelyek nem jelentős felújításnak minősülő beruházással az energetikai korszerűsítésre kerülő épület energetikai minőség szerinti besorolását legalább két szinttel javítják, DD besorolás alatti épületek esetében, illetve vagy/és napelemes rendszer telepítését tartalmazzák.

 

Széchenyi 2020 - Új gyakornoki program

Még rövid ideig (a forrás már 90%-ban lefedett) elérhető a korábban már bemutatott remek támogatási lehetőség a GINOP 524 19 pályázati felhívás, amely „Gyakornoki program pályakezdők támogatására” vonatkozik. Ezen forrásból lehetőség van 25 évnél fiatalabb alkalmazottak foglalkoztatására és eszközök beszerzésére, valamint a meglévő alkalmazottak bérének támogatására, mint kapcsolattartó 100% támogatás mellett.

 

Széchenyi 2020 - Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatása

Két célterületre lehet együttesen vagy külön-külön támogatási kérelmet benyújtani:

- Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések támogatása - on-premise vagy in house módon, vagyis vállalkozáson belül történt üzleti IKT rendszer, illetve alkalmazás bevezetés (helyben telepített saját szoftver)

- Felhőalapú (IaaS, PaaS, SaaS) és egyéb online vállalati szolgáltatások, megoldások terjesztése és bevezetése a kkv-k körében

A vissza nem térítendő támogatás összege minimum 1 millió Ft, maximum 24 millió Ft lehet, ha mind a két célterületet egyaránt érintő támogatási kérelemről van szó, intenzitása max 40%.

 

+1 K+F támogatási konstrukció

NKFI Alap - 2020-1.1.1-KKV START INNOVÁCIÓ

A felhívás célja a KKV-k versenyképességének javítása, innovációs tevékenységének ösztönzése piacorientált innovációs projektjeik támogatásával konstrukció a tervek szerint 2020. május második felében indul, 6 milliárd Ft keretösszeggel. A felhíváson olyan mikro- és kisvállalkozások támogatása a cél, akik az NKFI Alap és/vagy GINOP és/vagy VEKOP forrásainak terhére támogatásban egyáltalán nem részesültek. A vállalkozások az önállóan megvalósított, a támogatás megtérülését valószínűsítő innovációs projektjeikre kaphatnak támogatást. A projektekkel szembeni további elvárás, hogy új humán erőforrás bevonásával a vállalkozásban innovációs folyamat induljon el, vagy adaptív innovációs tevékenység történjen, vagy legalább a vállalkozás szintjén újdonságnak tekinthető és üzletileg hasznosítható prototípus, termék, technológia vagy szolgáltatás kifejlesztésére irányuljon.