Blog

SGS International Kft. – Bioaktív és hidrofil felületkezelési technológiával ellátott innovatív fogászati implantátum

2021. 11. 29.

 

 

 

SGS International Kft törekvése egy innovatív fogászati implantátum kifejlesztése volt, ami egyszerre ad választ a csont szintű beültetés és a modern csatlakozási trendekre. Ehhez párosult egy innovatív, bioaktív és hidrofil felületkezelési technológia. Tevékenységük célja a magyarországi gyártásban előállított termékek bemutatása világszerte nemzetközi szakmai kiállítások keretében és egy jól működő disztribútor hálózat kiépítése volt. A projekt célja egy Magyarországon egyedülálló felületkezelés kutatása volt, amelyhez társult egy P5D implantátum fejlesztés is, ami lehetővé teszi a csont típus megállapítás nélküli implantálást is. E felület újdonsága abban rejlik, hogy teljes mértékben modellezi a humán csont szerkezetét és az integrálódás mértékének és idejének javítása a meghatározó ebben a projektben. Ami megkülönbözteti a terméküket és újdonságtartalma kiemelkedő a nemzetközi piacon, hogy modern és jövőbemutató fejlesztéseinkkel tökéletes megoldást kínálunk a csontba épülő implantátum és az arra ráépülő felépítmény kapcsolódási pontjára, ami a fertőzések visszaszorítására és hosszú élettartam megőrzésére szolgál. Fejlesztésük eredménye, hogy az általuk fejlesztett implantátum geometriai kialakításának köszönhetően D1 től D4 sűrűségű csontállományban is tökéletesen funkcionál, így bővül az implantátummal megoldható indikációk száma. A fejlesztés kiemelt előnye, hogy a különböző átmérőjű és hosszússágú implantátumok protetikával kapcsolódó platformja minden méret esetében azonos méretű így gyorsabb és költséghatékonyabb mind az orvos és páciens részére is a felhasználás.

 

A prototípus egy 3,75 átmérőjű és egy 11,5 mm hosszúságú P5D nevű Grade 5 alapanyagból kiforgácsolt fogászati implantátum lett. Jellemzője kónuszos középponti test, ami körül 1,6 mm-es megemelkedésű spirálvonal halad végig. Az egyedülálló újítás lényege az implantátum nyaki részén a menet hat egyenlő részen megszakad, ez egyben minimalizálja a műtét közben kialakult csontot érő stresszt másrész pedig egy egyedülálló segítséget nyújt a szájsebész részére mert pontos pozíciót tud beállítani a protetikai felépítmény számára, ami szintén egy hatszögben végződik, így egy szögkorrekciós fej behelyezésekor pontosan megkapja az előzetesen megtervezett korrekciót. A rádiuszok segítségével egy 45Ncm-es nyomatékot minimálisan elérhetünk, ami tökéletes primer stabilitásnak számít, amikor akár azonnali terhelést is elhelyezhetünk a frissen beültetett implantátumra. A másik újítás az alsó résztől induló 3 irányú rádiusz bemarása enne funkciója a csontba tekerésnél történő csonttörmelék egyenletes elvezetés a furatban.

 

Széleskörű igényfelmérés során kutatták a lehetőséget, hogy hogyan tudjuk az orvosok gyakorlati észrevételeit beépíteni a fejlesztéseikbe, hogy ne sérüljenek mechanikai és fizikai paraméterek. Megtalálták a helyes fejlesztési irányt, ezt igazolják az első célcsoport méréseik. Sikerült egy innovatív implantátumot egy biokompatibilis felületkezeléssel és egy dupla steril csomagolással létrehozni, 100%-ban steril implantátum értékesítési csomagolással, ami világszerte értékesíthető.

 

A termékpalettájuk húzóterméke lesz, mert így minden csontopusba beültethető implantátum testtel rendelkezni fognak. Az egyedi menetemelkedés és rádiuszok tökéletes elhelyezkedése érezhető lesz a műtéti beavatkozás közben mert egy nagyon finoman betekeredő ellenállás nélküli kíméletes körülményt teremt, ami egyben szolgálja az orvos munkájának könnyítését és nem utolsó sorban a páciens fájdalommentes és sikeres fogbeültetését.

 

Fejlesztési irányukat a több éve zajló nemzetközi kiállításokon való részvétel által összegyűjtött információ a végfelhasználóktól (szájsebész) alapján határozták meg. Ezzel a P5D implantátum családdal és az egyedülálló felületkezeléssel egyedülállónak mondhatják magukat és így több évre előnyhöz jutottak és olyan piacokra léphetnek be, ahol keresik, és nagy számban használják fel termékeiket. Ez a fejlesztés a továbbiakban abban is segített, hogy megőrizzék a jelenlegi felhasználóikat, mert az újításokkal érzik és tudják, hogy egy dinamikusan fejlődő márkát használnak, amit meggyőződéssel ajánlanak a végfelhasználóknak.

 

A fejlesztés felméréseik alapján egy évi 30,000 darabszámos növekedést eredményez, ami az árbevételük 15-25%-át jelenti.

 

___________________________________________________

A 2018-1.1.1-MKI-2018-00054 azonosítószámú projekt publikációjaként megjelentetett tartalom.

További információ a termékről az SGS International Kft. ügyfélszolgálatán kérhető.