Blog

Módosítási kérelmekkel kapcsolatos változások

2022. 09. 01.

 

Az utóbbi időszakban a közreműködő szervezetek hozzáállása a projektek megvalósításával kapcsolatos mindennemű módosításhoz jelentősen megváltozott. Ezt erősíti meg az alábbi cikk is:

 

https://www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2022/08/sosem-latott-szigor-az-unios-palyazatoknal

 

Ennek megfelelően a projektek megvalósítása során a módosításokat kerüljük, ill. ha elkerülhetetlen, minden esetben előre egyeztessünk és jelentsük be időben azokat, még a beszerzések megkezdése előtt.

Minden módosításnál tisztában kell lenni azzal, hogy jelentős kockázatot vállal a kedvezményezett projektgazda, illetve a módosítás elfogadását kivárva időbeli csúszást eredményez, amely akár több hónap is lehet.

Ennek megfelelően és a támogói okirat azon előírásait betartva, amely szerint az elnyert forrás 60 százalékát egy éven belül kell igazolni, kérjük a projektek haladéktalan elindítását és a szükséges módosítások szeptemberben történő jelzését.

A módosítások elfogadása nélkül megtörtént beszerzés esetén, az esetek 100%-ában elutasítják az utólagos módosítást, amely jelentős újratervezést, pénzügyi veszteséget okozhat.

A módosítások elbírálásáért és azok tartalmáért felelőséget nyilván nem tudunk vállalni, de a figyelmeét mindenkinek fel hívjuk ezen új íratlan szabályok bertására. Amennyiben a projekt megvalósítása előzetes módosítás jóváhagyás nélkül történik és az utólagos módosítást elutasítják, ahogyan a kifizetési igénylést is a projekt megvalósítása lehetetlen lesz.